Perspektíva a Jövőért Alapítvány

Kitörési kísérlet egy szebb jövőért Tüskeváron

Alapítványunk egy közös rendezvény megszervezése okán járt Tüskeváron, ahol sok jót hallottunk az agilis fiatal vezetés közösségfejlesztő tevékenységéről. A sikeres nívós programnál is szembetűnőbb volt a község felemelkedése érdekében kialakított jövőképük.

A vezetés nem törődött bele a falu elöregedésébe és a fiatalok elvándorlásába, hanem felismerték a problémában a lehetőséget. Jó érzékkel elkezdték az egészségügyi alapellátás és a szociális hálózat továbbfejlesztését.

Terveik között szerepel a „szépkorúak falvának” kiépítése is. Az idősek ellátása nem csak Magyarországon, de tőlünk nyugatra is nagy probléma, ahol az ellátás szintjétől függően 2-3.000 Eurót is elkérnek a szolgáltatásért.

A megvalósulásra váró beruházásnak több pozitív hatása is lehet, pl. igényes, sokoldalú egészségügyi és szociális ellátás, utak, közmű- és egyéb szolgáltatások bővítése, a háztáji gazdaságok megélénkülése, a munkanélküliség megszüntetése, és ami még fontos a fiatal munkavállalók bevonzása a községbe.

Az önkormányzat bizakodó, pályáznak és befektetőket keresnek. A pozitív törekvés példaértékű és méltán támogatást kíván, ezért hozta, most az ügyet a nyilvánosság elé az Alapítvány. Civil szervezetünk cselekvő támogatással kívánja segíteni a sorsfordító nemes elképzelést.

PROJEKTJEINK

gyerektabor

altalanossuli.hu

csakszuloknek.hu

csakszuloknek.hu