Az 56′-os forradalom tiszteletére tartott ünnepi rendezvények…

zaszlo56

A Perspektíva a Jövőért Alapítvány az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc tiszteletére ünnepi műsor sorozatot  indított amely 2016.10.20.-én az Óbudai Művelődési házban nagyszabású  zenés műsorral kezdődött  és a 2017.03.10.-én  záró rendezvénnyel és díszműsorral  ér véget. A meghirdetett pályázaton díjazásra kerülő fiatalok részére  Wittner Mária Képviselő-egykori forradalmár-könyveket  dedikált.  Wittner Mária az emlékműsoron résztvevő fiatalok részére üzenetet fogalmazott meg, melyet  az  ünnepségen Rithok Tamásné igazgatónő olvasott fel a megjelentek részére így szólt „A hazafiság a hétköznapokban is jelen lehet,  minden fiatal, minden nap tehet a hazáért ha  tiszta lelkiismerettel, becsülettel, tudatosan építi fel  jövőéjét , ha tisztában van azzal, hogy mi a hasznos és mi az a célja  amit érdemes lenne elérni és nem hagyja, hogy  hitvány , értéktelen dolgok erről az útról eltérítsék. Erőnkön felül küzdeni, csak nemes célokért szabad, mert minden ember élete egy üzenet a következő nemzedékek számára!„ Hasonló szép üzenetet küldött Soltész Miklós államtitkár is akinek sorait Nagy Ervin színművész olvasta fel, melyet az ismert Camus idézettel zárt. „A legázolt bilincsbe vert Magyarország többet tett a szabadságért és igazságért, mint bármelyik nép a világon az elmúlt 20 esztendőben.”. Alapítvány programját az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság is támogatja, további részletek a „perspektivaajovoertalapitvany.hu” honlapon tekinthetik meg az érdeklődők.

KAPCSOLÓDÓ TARTALOM: Hírek | FRISSÍTVE: 2016. október 21.